top of page

Concept

FICO - clipa ta perfectă de savoare. Este povestea unuia dintre cele mai vechi gusturi dulci ale omenirii, poveste trăită aievea și savurată, înghițitură cu înghițitură, de fiecare oaspete care ne trece pragul sau poposește pe terasa umbroasă. Fico este despre Italia, despre amintirea vacanțelor blânde în care învățăm să comandăm, cu accentul și gesturile unui meridional relaxat, prosecco, limoncello, amaretto, bellini sau aperol spritz. E despre plăcerea simțurilor răsfățate cu o prăjitură assolutamente deliciosa, cu nume predestinat, precum Arte, Amore sau pur și simplu Perfetto. Despre aroma unui gelato sau a unui sorbeto autentic,despre savoarea fără seamăn a unui espresso. Dar si despre gastronomia mediteraneeana bazata pe produse sustenabile, naturale si bio.

Fico devine spațiul ideal pentru cei în căutarea unor călătorii culinare inedite în proximitatea urbană. Fie că vorbim despre opțiunile interesante de mic dejun precum Omleta cu anghinare, Sparanghelul cu ou poșat și sos olandez sau de preparatele unui lunch sub forma Toast-ului cu somon marinat, cremă de brânză și avocado și a Sote-ului de creveți cu roșii coapte și usturoi, Fico se axează pe crearea unor rețete fusion care să poarte semnătura unor tehnici diferite de gătit care au la bază arome inedite.

 

Totodata locatia imbina gustul si ingredientele sanatoase intr-un mix unic in care produsele naturale locale devin vedetă. Colaborarea cu producătorii autohtoni de la care provin atât ingredientele de bază, cât și fructele sau legumele din rețete este esențială pentru a oferi oaspeților un gust cât mai apropiat de cel al preparatelor făcute în casă, dar cu un twist modern. Toate produsele sunt atent selecționate de la furnizori ce nu folosesc îngrășăminte sau pesticide, rezultând farfurii pline de aromă și culoare. Pe lângă ingredientele naturale, un alt secret bine ascuns printre condimentele din bucătăria Fico este atenția la detalii. Simțul estetic devine astfel parte din plating, oferind exploratorilor culinari șansa de a surprinde cele mai delicioase cadre.

 

Atmosfera este completată de o gamă largă de băuturi inedite, din toate colțurile lumii, ce vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Vinurile alese cu pricepere de somelieri cu vastă experiență în arta viticolă, berea belgiană sau cidrul organic adus din Franța sunt doar câteva dintre băuturile ce vor contribui la conturarea unei seri de noiembrie memorabile. Pentru cei care optează, însă, pentru dimineți petrecute în stil Fico, cafeaua are arome variate și blenduri speciale pentru espresso, iar ceaiurile sunt aduse din UK și Germania. Din tabloul poveștii nu puteau lipsi celebrele smochine - fico, așa cum sunt denumite în Italia, produse în livada din Șvinița, fiind ingredientul surpriză din poveștile culinare ale acestui local.

bottom of page